Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΝΣ

Η Azra Has ήταν μια ιερόδουλη Τράνς που δολοφονήθηκε το 2010 από έναν κατά συρροή δολοφόνο.Το όνομα της δόθηκε στην πρώην οδό
Bornova Street όπου ζούνε και εργάζονται πολλές Τράνς εργαζόμενες του σεξ.
LGBTI ακτιβιστές συναντήθηκαν στην Σμύρνη στις 6.01.14 για να τιμήσουν την μνήμη της,τους οποίους συνόδεψαν μέλη του Συλόγου Μουσικών της Σμύρνης με ζωντανή μουσική για μια γιορτή της ζωής.
 ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ
Ηταν ένα από τα συνθήματα που φωνάζαν μια που το Υπουργείο Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων απέρριψε την αίτηση της Azra
να την αποκαλούν με το γυναικείο όνομα της,το οποίο αποδεχθηκαν ως « ψευδώνυμο » επιμένοντας να χρησιμοποιούν το όνομα που είχε στα επίσημα χαρτιά.
Η Azra σκοτώθηκε από τον serial killer Hamdi Ayri μαζί με δύο άλλες γυναίκες ,την Esra Γιασάρ και Ayse Selen Ayla . Τα Ονόματα και των δύο γυναικών δόθηκαν σε δρόμους του Δήμου Balcova της Σμύρνης , ενώ το όνομα της Azra απορρίφθηκε ως " μη κάτοικος της Balcova . "
 Ο δολοφόνος πήρε τη μέγιστη ποινή για τις δολοφονίες , και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 48 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 2000 TL ( περίπου 670 ευρώ )

Η Azra ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης Black Pink Triangle (Μαύρο-Ροζ Τρίγωνο)της μοναδικής Gay οργάνωσης της Σμύρνης.

Πηγή: KAOS.GL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου